На 53 г. почина номинираният за Оскар режисьор на документални филми

...
На 53 г. почина номинираният за Оскар режисьор на документални филми
Коментари Харесай

На 53 години почина номиниран за Оскар режисьор

На 53 година умря номинираният за " Оскар "  режисьор на документални филми Морган Спърлок, заяви Би Би Си.
Режисирал е над 20 кино лентата, измежду които " Къде по света е Осама бин Ладен "  от 2008 година и за турнето на One Direction " Това сме ние " от 2013 година
Най-известен е обаче с кино лентата си 2004 година Super Size Me. В него Спърлок се подлага на едномесечна диета единствено с храна от McDonald’s, с цел да покаже какво е въздействието ѝ върху здравето.
Лентата провокира огромен спор и му донесе номинация за " Оскар "  за най-хубав документален филм.
Морган Спърлок е умрял е от затруднения от рак, се споделя в изказване на фамилията му.
Неговият брат и помощник Крейг Спърлок напосиа: " Беше печален ден, когато се сбогувахме с брат ми Морган. Той даде толкоз доста посредством своето изкуство, хрумвания и благотворителност. Светът загуби един същински креативен талант и специфичен човек ". 
Освен че е режисьор на кино лентата Super Size Me, Морган Спърлок е опитното зайче, което изяжда всеки ден десетки бургери и литри газирани питиета. За един месец изпълня с 11 кг. Обяви, че се усеща болен и няма сила. След стартирането на кино лентата McDonald's да разгласява изказване, в което отбрани менютата и дефинира лентата като " нереалистична ". В последна сметка обаче веригата за бързо хранене  премахна опцията си Super Size същата година.
През 2017 година, когато обвиняванията в полов тормоз заляха " Холивуд ", Спърлок разгласи, че е " част от казуса ". Той сподели, че е бил упрекнат в обезчестяване и е платил, с цел да уреди иск за полов тормоз.
След това той се отдръпна от продуцентската компания, на която беше съосновател, предава БТВ. През 2019 година режисьорът се завърна на екрани с продължението на Super Size Me, отваряйки лична верига, с цел да разбере по какъв начин се е трансформирала промишлеността за бързо хранене.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР